Don't worry,be happy!!!

Don't worry, be happy!!!
 
HomeHome  CalendarCalendar  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 Istorija ljubavnog napitka

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 204
Age : 33
Registration date : 2008-07-20

Istorija ljubavnog napitka Empty
PostSubject: Istorija ljubavnog napitka   Istorija ljubavnog napitka Icon_minitimeSun Jul 27, 2008 3:39 am

Afrodizijak je svaki oblik stimulacije za koji se smatra da pobuđuje seksualnu želju. Ovako široka definicija naravno da obuhvata sve i svašta što bi moglo ili se veruje da pomaže muškarcima i ženama da rasplamsaju žar fizičke ljubavi. Nemoć je, izgleda oduvek, smatrana velikom manom, te su se još drevni narodi posvetili potragom za čarobnim eliksirom koji bi im omogućio ili produžio uživanje- od raznih biljaka, do delova životinja, začina, gljiva, riba, voća i meda te naročitih jela do droga i tajnih napitaka.

Istorija ljubavnog napitka Aphrod10

U antičko doba neuhranjenost je srozavala libido, te je sasvim logično što su jestive tvari za koje se verovalo da vraća snagu genitalijama i ličile na njih. Semena razna, lukovica, jaje, žen-šen, mandragora, damiana, johimba, badem, beli luk, korijander, lincura, bundeva, gliva tartuf, prah od nosorogovog ili jelenskog roga, testisi divljeg vepra, magarca, bika ili jarca… Čak je i Afrodita, navodno, šparglu smatrala svetom biljkom i od nje pripremala čarobne napitke svojim ljubavnicima. Ova boginja ljubavi starih Grka je, prema jednom od predanja, rođena iz morske pene koja je nastala kada je Kron bacio u more Uranove genitalije. Grci su gotovo potamanili, kako su verovali, «promisuitetne» vrapce, sigurni da njihove jezike vredi pripremati umesto predigre. Ptičiji jezici su i danas traženi.
Indijci su pisali knjige o vođenju ljubavi, najpoznatiju u slavu boga Kame, «Kama sutru», te fantastičnu «Koka šastru» u kojoj je recept koji se sastoji od kozje masti, šećera, meda i neprosejanog pšeničnog brašna. Pisac kaže da ko pojede tu kašu «u ljubavnom boju će pobediti čitav ponosni devičanski rod». Velike moći u održavanju erekcije pripisivali su paru jarčevih testisa pripremljenih u mleku, posoljenih kamenom solju. U istu svrhu stradali su jeleni. Za povećanje penisa kokorišćeni su jarčevi testisi, samleveni osušeni gušter pomešan sa vinom koje je odstojalo 21 dan, masti od pijavica.
Kinezi su preferirali prah od roga nosoroga koji se i dalje može naći i za veliki novac kupiti u nekim prodavnicama. Austro- Ugari su više voleli prah od parožaka jelena. Kada je za to saznao kapetan Miša Anastasijević organizovao je skupljanje otpalih rogova po Miroču, od novca kupio tri broda i postao slavni dunavski kapetan, najbogatiji Srbin i srpski dobrotvor. Ni medvedi nisu pošteđeni: lovili su ih zbog genitalija, mesa na šapama. Od tigra su uzimali kosti, jetru, penis i mast.
Japanci kao jedan od važnih afrodizijaka koriste «jastuk ptice pastirice» (jer zavodnički mrda repom) koji se stavlja pod stražnjicu žene. Po japanskoj tradiciji obavezan je seksualni čin supružnika uveče prvog dana Nove godine, a naziv u prevodu znači «prvi put na poslu», te posledjni seksualni čin u staroj godini, koji se zove «isplata računa». Hopi Indijanci u Arizoni su ženu osvajali nabavljajući njen čuperak kose, pljuvačku, deo marame i niti pojasa koje bi zadenuli pod svoj pojas, pa čekali u šatoru da im dotrči. Egipatskim sveštenicima bio je zabranjen crni luk da ne bi bili pohotljivi.
Od svih u seksualnim veštinama prednjače Arapi. Doduše, učenja su češće namenjena haremskim ženama koje su se mazale i kupale u mirti, mirisnoj kadulji i slatkim oraščićima, jele anis, mirođiju, đumbir i kim.
Ni Srbi nisu bili nezainteresovani, iako nema pisanih dela posvećenih umeću vođenja ljubavi. U Trešanjskoj lekaruši postoji recept koji glasi: «Neka mladoženja ksine svoj i mladih prsten, sa kojim su se prstenovali, pa nek se propiša kroz njih. Tako će sve biti u redu. Ako to ne pomogne onda treba načiniti od leskove mladice venac, a mladoženja treba da ponovi radnju kao kroz prsten». Prema verovanjima, kao afrodizijak je odličnan i raskovnik koji se dobavlja tako što se dotični okuje sam u lance, pa šeta i gde spadnu, naćiće travku. Tu je i seme belog luka, ali ga običan čovek ne može videti nego samo vile koje ga jedu da bi ostale večno mlade.
Najuporniji tragači za poboljšanjem seksualnog apetita bili su oni koji su imali neku vlast. Gaj Julije Cezar je na rimskim orgijama jeo testise divljeg vepra, paunov jezik, vulvu magarice, morsku ribu, kozji sir, maslinovo ulje i vino umesto vode. Kleopatra ga je zavela omiljenim napitkom od otopljenog bisera u sirćetu, prozračnim haljinama i mirisima. Muratu III je majka, da ga odvoji od ljubljene Safije i privoli drugim ženama, dala smolu iz žuči indijskog jednoroga. Dve su igračice uspele da ga obljube i on je posle toga postao «demon sladostrašća». Imao je 40 usvojenih žena i 500 robinja.
Astečki car Montezuma prvi je otkrio dejstvo čokolade na svoj libido. Stolećima kasnije španska princeza donela je čokoladu kao verenički poklon francuskom kralju Luju XIV i izazvala pravu pomamu u zemlji. Nezajažnjive dame krepile su čokoladom svoje ljubavnike kada bi posustali među čaršafima. Obilato su je koristile Kazanova i madam Pompadur, koja je bila sklona i rendanju zelenog dela celera za svog ljubavnika Luja XV. Kazanova je, takođe, preporučivao ostrige za jutro da bi se nastavila priča posle burno provedene noći. Kralj Luj XIV je, prema istoričarima, bio veliki ljubavnik koji je i u sedamdesetoj imao svake noći seks sa dve žene. Njegova ljubavnica madam Mentnon smislila je jelo od teletine u najboljem konjaku i tartufima da ga osposobi, a njen recept je i danas na ceni.Za Napoaleona Bonapartu je, kao i za sve velike vojskovođe, uspeh na bojištu bio najmoćniji afrodizijak. Ali je isto tako bio sladokusac. Aleksandar Sergejevič Puškin je svakodnevno jeo slatko od crnih dunja, a Miloš Obrenović je skupim poklonima ili uslugama pobuđivao strast žena, a zbog sebe jeo specijalitete od belih bubrega, tačnije, mošnica bivola ili vepra.
Neki su recepti prilično neobični i deluju kao «bapske priče» ali, s druge, i te kako imaju sugestivno dejstvo, te onima koji su dovoljno pod uticajem mogu i te kako pomoći da povrate svoju ljubavnu snagu u postelji.

Super erekcija
Kineski «šan su» preparat pravi se od žablje kože i izuzetno je popularan iako je zabeleženo nekoliko smrti od ovog «leka». Naivna nije ni španska mušica. Izaziva abnormalni dotok krvi u genitalije, iliti «super erekciju», ali i moždane poremećaje sa kobnim posledicama, zastoj rada bubrega, unutrašnje krvarenje. Markiz De Sad je ponudio bombonama sa španskom mušicom dame u marsejskom bordelu koje su se na kraju valjale u bolovima.
Back to top Go down
View user profile https://be-happy.forumotion.com
 
Istorija ljubavnog napitka
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Don't worry,be happy!!! :: Ozbiljne teme :: Ljubav-
Jump to: