Don't worry,be happy!!!

Don't worry, be happy!!!
 
HomeHome  CalendarCalendar  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Najbogatiji ljubimci na svijetu

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin
avatar

Number of posts : 204
Age : 32
Registration date : 2008-07-20

PostSubject: Najbogatiji ljubimci na svijetu   Wed Jul 23, 2008 4:40 pm

U mnogim zemljama nije moguće oporučno ostaviti imovinu kućnim ljubimcima, no spretni odvjetnici pronašli su rupe u zakonima pa postoji poveći broj četveronožnih milijunaša. Bizarnim željama vlasnika odvjetnici su udovoljili osnivajući zaklade čiji je jedini cilj maziti i paziti voljenog ljubimca

Prvi takav slučaj zabilježen je u 19. stoljeću u Rusiji, gdje je trgovkinja Marija Leontijeva ostavila 100.000 rublji svom psu Serki. U Americi je presedan napravio izvjesni Jonathan Jackson, koji je ostavio bogatstvo svojim mačkama. Oporučno je naredio da se njegovim ljubimicama izgradi hotel s udobnim sobama, blagovaonicom, knjižnicom i koncertnom dvoranom kako bi mogle uživati u glazbi. Danas u SAD-u preko milijun ljudi cijelo ili dio svog bogatstva ostavlja svojim četveronožnim prijateljima.

Pas Gunther – 324 milijuna dolara

Njemački ovčar Gunther IV na svom bankovnom računu ima 324 milijuna dolara, vlasnik je kuće i BMW roadstera te zapošljava vozača, kuhara i nekoliko sluga. Svoje je bogatstvo naslijedio od Gunthera III koji je pak bio jedini nasljednik bogatstva svoje vlasnice, njemačke grofice Karlotte Liebenstein koja je 1992, kada je umrla, ostavila svom psu stotine milijuna na računu te nekretnine u Njemačkoj, Italiji i na Bahamima. Brigu o Guntheru i njegovim potomcima vodi odvjetnička tvrtka Messrs Dupuch & Turnquest & Co Chambers, smještena na Bahamima.

Čimpanza Kalu - 80 milijuna dolara

Dok je bivši australski prvak u plivanju Frank O’Neill bio na Olimpijadi u Sydneyju i gledao natjecanja, njegova supruga je preminula i bogatstvo procijenjeno na 80 milijuna dolara ostavila svojoj čimpanzi Kalu. Patricia O’Neill pronašla je čimpanzu zavezanu za drvo ispred argentinskog konzulata za vrijeme rata u Zairu i spasila je.
Zatim ju je odvela u Južnoafričku Republiku na svoje imanje i iako je životinja u početku bila preplašena, ubrzo se udomaćila. Kalu je u svakom slučaju prošla puno bolje od supruga svoje vlasnice, a O'Neill kaže da ga je čimpanza znala udarati u glavu dok bi plivao te da mu je redovito krala cigarete i pivo.


Maltezer Trouble – 12 milijuna dolara

Pas Trouble naslijedio je milijune od svoje vlasnice, pripadnice visokog njujorškog društva Leone Helmsley. Iako je oporučno ostavila 12 milijuna dolara svojoj maltezerici, sud je kasnije dosudio da je u vrijeme pisanja oporuke bila mentalno nestabilna te je uskratio Trouble za 10 milijuna i dodijelio ih bogatašičinoj unuci.

Psi koliji Tina i Kate – milijun dolara
Smrt vlasnika trauma je za pse, a pogotovo kada izgube i dom. No psi Tina i Kate imali su daleko više sreće. Nora Hardwell, koja je umrla dan prije svog 90. rođendana, svojim je ljubimicama osigurala lagodan život u luksuznom domu te milijun dolara koji se moraju trošiti samo za njihove potrebe. U njezinoj oporuci stoji da se mora zaposliti osoba koja će se brinuti o psima te da kuća uvijek mora biti čista i uredna.

Mješanac Jasper - 100.000 dolara

Diana Myburgh spasila je mješanca labradora i dobermana iz šinteraja te se brinula za njega sve do svoje smrti 1995. Jasperu i svom drugom psu Jasonu ostavila je po 50.000 dolara, a kada je Jason uginuo, jedini nasljednik ostao je Jasper. O njemu se brinuo bogatašičin posinak koji je Jasperovo bogatstvo uložio u dionice nakon čega se ono utrostručilo.

Mačka Tinker - 200.000 dolara
Margaret Layne umrla je 2003. i ostavila svojoj mački kuću i 200.000 dolara za hranu. Tinker će moći živjeti u njoj do svoje 21. godine ili dok ne umre, a nakon toga imovina prelazi u ruke izvršitelja oporuke. Samo nekoliko mjeseci nakon što je njezina vlasnica umrla Tinker je morala biti prebačena u sigurnu kuću jer je dobila nekoliko prijetnji smrću.

Mačke Porgy, Pride, Joy i Ronald – 140.000 dolara
Bogatašica Christina Foyle svojih je devet mačaka oporučno ostavila kućepaziteljici, ali i kuću vrijednu 140.000 dolara koja je trebala biti njihov dom. Kuća je ipak prodana, ali je novac utrošen na kupnju novog mačjeg doma. Od devet maca danas su žive još četiri.

Kornjača Silverstone – 200.000 dolara
Kornjača Silverstone, koja je ime dobila po mjestu gdje se održava jedna od utrka Formule 1 i ima preko 50 godina, još je jedna od nasljednica imovine Christine Foyle. Svom kućnom majstoru Anthonyju Scillitoeu i njegovoj supruzi Foyle je ostavila 200.000 dolara da se brinu o njezinih šest kornjača i psu koji je nedugo zatim uginuo. Pet kornjača još uvijek živi s njima, a šesta, Silverstone, s bivšom kućepaziteljicom koja čuva i mačke iz prethodnog odlomka.

Mačke Top Cat i Matilda - 40.000 dolara
Umirovljena knjižničarka ostavila je svojim dvjema mačkama svakoj po 20.000 dolara. Iako je za života prema sebi bila škrta, svugdje je putovala autobusom i nije htjela uvesti grijanje u kuću, prema svojim je mačkama bila široke ruke.
Back to top Go down
View user profile http://be-happy.forumotion.com
 
Najbogatiji ljubimci na svijetu
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Don't worry,be happy!!! :: Zabava :: Svastara-
Jump to: