Don't worry,be happy!!!

Don't worry, be happy!!!
 
HomeHome  CalendarCalendar  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 Pravila postoje da bi se postovala!

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 204
Age : 33
Registration date : 2008-07-20

Pravila postoje da bi se postovala! Empty
PostSubject: Pravila postoje da bi se postovala!   Pravila postoje da bi se postovala! Icon_minitimeSun Jul 20, 2008 11:06 pm

Ovaj sajt prevashodno namenjen zabavi.

Sledi pravilnik:

----------------

1. Registracijom svog korisničkog imena na ovom sajtu, posetioc sajta postaje korisnik ovog sajta.

2. Ukoliko se neki korisnik ponaša u suprotnosti sa ovim pravilnikom, najpre će biti opomenut, zatim zamoljen da dobrovoljno napusti sajt (tako što više neće posećivati ovaj sajt), a u krajnjem slučaju će mu biti zabranjen pristup sajtu, tj. biće 'banovan'.
Administratori ovog sajta zadržavaju pravo da odmah upotrebe zadnju opciju, ukoliko se korisnik sajta ponaša krajnje nedolično.

3. Ukoliko korisnik sajta nenamerno prekrši ovaj pravilnik, moderatori sajta će mu obrisati spornu poruku, a on će biti zamoljen da pročita ovaj pravilnik. Ukoliko korisnik nastavi da krši pravilnik, često i/ili namerno, primeniće se postupak opisan u prethodnom pravilu.
Moderatori, brisanjem poruka (koji je u suprotnosti sa ovim pravilnikom), uglavnom samo žele da održavaju red na sajtu, kako bi diskusije bile što konstruktivnije i bolje.

4) Trudite se da vaši postovi imaju svrhu.
A) Ako želite aktivno da učestvujete na forumu, morate se truditi da pišete samo poruke koje imaju smisao i svrhu. Nemojte pisati poruke samo da biste nešto napisali, svaka vaša poruka treba da ima svoju svrhu u diskusiji. Poruke koje su nerazumljive, bespotrebne će biti obrisane.

5. Korisnici ovog sajta su dužni:
A) da pre svega poštuju ovaj pravilnik
B) da poštuju mišljenje drugih ljudi
C) da ne vređaju, provociraju, niti omaložavaju druge korisnike (ni na forumu, ni preko privatnih poruka)
D) da ne vređaju, provociraju, niti omaložavaju moderatore i administratore (ni na forumu, ni preko privatnih poruka, ni preko email-a)
E) da jednu poruku ili pitanje ne ponavljaju više puta.

6. Zabranjeno je:

A) iznositi informacije koje su nelegalnim putem nabavljene (tuđe poverljive informacije, tuđe privatne stvari, recimo tuđe šifre za internet, kreditne kartice...)
B) voditi diskusije o tome kako da se na lak i brz način uhakuje tuđi sajt ili kompjuter, ili napiše destruktivan program.
C) otkrivati identitet i lične informacije ostalih korisnika ovog sajta bez njihove saglasnosti
D) upotrebljavati provokativne nickove, avatare i potpise (signatures). Zabranjeno je, dakle, u nick-ovim, avatarima i potpisima držati bilo šta što može da ima politčku konotaciju.
E) vređanje uredništva foruma. Dobronamerne kritike prihvatamo, a za Vaše primedbe, pitanja, sugestije, pohvale...ima prostora u temi predvidjenoj za to.
F) stavljati banere ili logotipe [firmi/kompanija/svetski poznatih marki] u avataru.
G) biti vulgaran (ovo se posebno odnosi na seksualnu vulgarnost). Takve diskusije biće odmah obrisane.
H) pozivanje na aktivnosti koje za posledice mogu imati zakonske sankcije
K) spamovanje foruma .
Šta nije spam:
- imati link ka ličnom ili tuđem sajtu u potpisu (čak i ako je komercijalno)
- staviti link ka svom sajtu u cilju pomaganja drugima (na vašem sajtu se nalazi korisno upustvo ili program koji može pomoći.
- otvoriti temu (jednu!) i staviti link ka vašem sajtu ukoliko vam je potrebno mišljenje/pomoć u razvoju istog.

Šta jeste spam:
- reklamirati svoj komercijalan sajt/forum/proizvod u post-ovima
- staviti link ka vašem sajtu više od jednog puta, u cilju privlačenja posetilaca i/ili ostvarivanja zarade
- bilo kakav vid privlačenja ljudi obećavanjem zarade.


7. Ukoliko neki korisnik ima neki problem, i traži pomoć u rešavanju problema, korisnik je duzan dati sto vise informacija o problemu.

8. U konstruktivnim diskusijama zabranjeno je skretati tok diskusije radi šale i zabave. Konstruktivna diskusija treba da ostane kontstuktivna do samog kraja. Takođe, preporučljivo je da se diskusija ne skreće sa teme radi neke druge teme - bolje je otvoriti novu diskusiju o toj novoj temi, a prethodnu diskusiju ostaviti da teče svojim tokom.

9. Zabranjeno je voditi privatne diskusije na javnim mestima. Privatna diskusija je kada dva, ili više, korisnika vode lični razgovor, koji ne interesuje ostale. Za privatne diskusije postoje "Privatne poruke", ili neki drugi vid komunikacije (email, ICQ, IRC...). Ostalim korisnicima, koji ne učestvuju u privatnoj diskusiji, nije zanimljivo da čitaju lične prepiske, pa se zato privatne diskusije, na javnim mestima, smatraju nekulturnim.

10. Nije preporučljivo prozivati ostale korisnike zbog toga što nemaju avatar ili nisu stavili svoju sliku u avataru. Avatar je lična stvar svakog korisnika, i samo od njih samih zavisi da li će postaviti avatar i kakav će on biti.
11. Zabranjeno je stavljati fotografije drugih korisnika (bivših i sadašnjih) kao avatar.

12. Ukoliko osoba, čija je fotografija objavljena na sajtu, nije saglasna da njena fotografija stoji na sajtu, i ukoliko zatraži brisanje fotografije, dužnost moderatora je da spornu fotografiju obriše. Korisnik koji je postavio sliku biće opomenut pred isključenje sa foruma.

13. Zabranjene su diskusije o politici. Zabranjeno je pominjanje bilo koje religije u negativnom kontekstu, kao i rasprave na tu temu.

14. Sva međunarodna prava koja garantuju slobodu govora važe i ovde, ukoliko korisnik svojom izjavom ne krši neku od tačaka ovog Pravilnika.

15. Zabranjeno je prozivanje, provociranje, omalovažavanje i vređanje po rasnoj, nacionalnoj, etničkoj i verskoj osnovi, kao i na osnovu seksualnog opredeljenja. Polna diskriminacija i nipodaštavanje na osnovu iste su takođe zabranjeni.

16. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt je interaktivan, i poruke se objavljuju čim ih korisnici napišu. Korisnici sami snose odgovornost za sadržaj svojih poruka.
Pošto je na sajtu otvorena diskusija, i pošto svako može napisati ono što želi, vlasnik sajta i moderatori nisu odgovorni za sadržaj poruka koje objave korisnici. Dužnosti vlasnika sajta i moderatora su da organizuju javne diskusije i da vode računa o redu i miru na sajtu.

17. Ukoliko moderatori smatraju da poruka treba da se obriše ili zaključa iz bilo kog razloga, moderatori zadržavaju pravo da spornu poruku obrišu ili zaključaju odmah.

18. Svaka poruka koja se objavi na forumu postaje vlasništvo ovog foruma, i autor poruke ne sme da obriše poruku bez prethodne dozvole moderatora.
Autor poruke može da obriše/menja svoju poruku samo ukoliko smatra da je poruka plod netačne informacije, pogrešne reakcije, nepotrebne sadržine i sličnog.
Nije dozvoljena mogućnost da korisnik može da obriše (ili edit-ovanjem poruka uništi) celokupan svoj učinak na forumu (sve svoje poruke), jer se to tretira kao remećenje reda i rada na forumu, i biće sprečeno od strane moderatora i administratora.

19. Svaki korisnik, kada otvori temu, moze sam nadogradjivati temu ukoliko nema
zainteresovanih za diskusiju.

20. Postavljanjem vaše poruke ili vašeg autorskog dela (eksplicitno: teksta i ostalih sadrzaja koje je sajt u mogucnosti da distribuira publici) na ovaj sajt, saglasni ste da ovaj sajt postaje distributer vašeg dela, bez novčane ili druge nadoknade. Dalje, odričete se mogućnosti povlačenja ili brisanja vaše poruke, odnosno autorskog dela, sa ovog sajta bez saglasnosti uprave sajta.

21. Pri postavljanju tuđih tekstova na ovaj sajt, korisnik je dužan da uzme u obzir autorska prava stvaraoca. Uz tekstove pesama treba navesti autora, odnosno, izvođača, a za ostale vrste tekstova koji se prenose ili prepisuju, kao što su odlomci iz književnih dela ili stručne literature, zatim članci, itd, obavezno je navođenje izvora (puno ime knjige ili časopisa, a ukoliko je u pitanju sajt - link ka tekstu, eventualno i ka osnovnoj stranici sajta). Stavljanje tuđeg teksta pod znake navoda se preporučuje u svakom slučaju, ali nije obavezno ukoliko je jasno naveden autor, odnosno izvor, postavljenog teksta; ukoliko se na istom mestu naizmenično koriste "tuđe" i sopstvene reči, potrebno je pravilno citirati, dakle, citirani deo staviti pod znake navoda ili 'quote' tag.
Ukoliko se prepiskom ili prenošenjem teksta povrede autorska prava, posledice snosi osoba koja je sadržaj postavila na sajt. Uprava i vlasnik sajta se ograđuju od svake odgovornosti

------------

Ukoliko se ne slažete sa ovim pravilima, mi vas najljubaznije molimo da ne posećujete ovaj sajt, ili barem da ne pišete poruke na njemu.
Hvala! Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://be-happy.forumotion.com
 
Pravila postoje da bi se postovala!
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Don't worry,be happy!!! :: O forumu :: Pravilnik-
Jump to: